23 Haziran 2014 Pazartesi

Bu Yaz Diyeti Değil Ezberi Bozuyoruz !

İşte sımsıcak yaz sonunda geldi. Koşturmaya devam ederken güneş içimizi ısıtmaya başladı. Mevsim değişirken günlük rutinimizin yanında yediklerimizde değişmeye başlıyor. Beden kendini hem iklim koşullarına uyumluyor hem yeni besinlere. Tatil programları yapılırken bir yandan da o rahatlama hissi herşekilde hayatımıza yansıyor.
Tatil günlerinde, yazlıklarda beslenmemizi, diyet yapıyor olalım olmayalım sabote etmeye hazır onlarca şey var. Tuzaklar bizi bekliyor. Daha uzun sofra sohbetleri, geç saatlere kadar uyanık olmak bizi bu tuzaklara düşmemizi kolaylaştıracaktır.
Özellikle hamur işleri börekler, kekler ve dondurma en önemli tuzak ihtimalleri. Birde herşey dahil tatillerdeki açık büfeler. Minimum zararla günleri geçirebilmek adına yapacağımız en önemli şey tuzakların her zaman alternatifleri olduğunu bilmek ve onları seçmek. Bol şekerli dondurmalar yerine buz gibi meyveler ve yanında kuruyemişler tüketmek, hamur işleri yerine yemeklerin yanında pirinç ve bulgur türevlerini tüketmek güzel çözümler olacaktır.
Bir hafta tatile çıktım ne istersem onu yiyip içeceğim düşüncesi yerine dengeyi korumaya çalışmak bütün kış uğraşıpta vermeye çalıştığınız kilonuzu geri almanızı önleyecek aynı zamanda daha zinde ve enerjik bir yaz geçirmenize yardımcı olacaktır.

Herkese muhteşem bir yaz dönemi diliyorum...

Sevgiyle ve dengede kalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder