24 Mayıs 2010 Pazartesi

BARBUNİA


Malzemeler:
1 Kilo Taze Barbunya
1 Kahve Fincanı Tahin
2 Limonun suyu
2 Diş Sarmısak
½ bağ Maydanoz
Birkaç Yaprak Taze Nane

Yazın vazgeçilmez sebzelerinden biri olan Barbunya değişik bir lezzette karşınızda.
Hem meze hem salata şeklide yenebilecek bir alternatif.
Taze barbunyaları soyduktan, yıkadıktan sonra biraz haşlayıp kararmış suyunu döküyoruz.
Yemek kıvamına gelene kadar yeniden haşlıyoruz, üstünü örtecek kadar suyla, biraz suyunu çekmesini sağlıyoruz.
Diğer taraftan 2 limon suyunun için sarmısakları rendeliyoruz biraz tuzla karışıtırıyoruz, tahinle karıştırıp inceltiyoruz, yeteri kadar incelmeyeceğinden birmiktar suyla iyice sulandırıyoruz.
Haşlanmış barbunyalarıda sosun içine döküp birlikte karıştırıyoruz. İnce ince doğranmış maydanozları ve taze naneleride ekleyip hazırlığımızı bitiriyoruz. Yeşilliklerden birmiktar ayırıp servis yaparken üstünü süsleyebiliriz.

Herkese afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder