27 Ocak 2014 Pazartesi

KARARAN BUĞDAYLAR VE BEN

Çok tembellik ettim biliyorum ama bir atıllık bir atıllık bir sürüde tarif birikti. Üstüne kaç kilo alındı verildi hatta sonra tekrar alında :) Sonunda bu hafta bir heycan nasıl olduysa hadi dedim otur yaz.
Bir kaç zamandır televizyonlarda sağlık programları bangır bangır bir karabuğday olayına girmiş durumdalar. Sürekli bir salata üzeri dekor şeklinde. Bir türlü elim gitmedi şu pakete alıp bir denemeye.
Sonunda bir glutensiz beslenip detox yapalıma karar verince ister istemez glutensiz ne var etrafta bakınır ve denemek durumunda kaldım ve ortaya uyduruk bir harika çıkarttım. Beğenmeyen olacaktır fakat pilav, bulgur candır diyenler için çok tatminkar bir seçenek oldu. Bu buğdaylarla iki farklı yemek denedim. İkisinide peşpeşe yayınlıyorum

İşte şimdi ilki geliyooor...

1 adet soğanı küp küp doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvı olmasını tercih ettiğimiz yağda hafif ateşte sotelemeye başlayın. Soğanları halka doğrarsak olmazmı diye soracak olanlar olabilir keyfiniz nasıl isterse öyle kesiniz.
Ardından 1 kase doğranmış mantarı iyice sotelenmiş soğanın içine ekleyin tuz ve karabiberi unutmayalım. Bu ikilide birbirine biraz alışınca 1 adet kırmızı 1 adet yeşil ve hatta bulabiliyorsanız 1 adet sarı doğranmış biberleri üzerine ekleyin. Renklenmiş bu karışımı 2–3 dak. dah karıştırdıktan sonra yarım bardak su ilave edip 5 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
Yıkayıp hazır ettiğiniz 2 bardak karabuğday'ı tencereye ekleyin ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Yaklaşık 10 dakikada pilavınız hazır olacaktır. Ocağın altını söndürdükten sonra üzerine bir miktar kekik serpip bekletin.

Mutheşem bir bitkisel proten ve glutensiz bir karbonhidrat birleşmesi bu pilavı her türlü sebze yemeğinizin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Tamamen vejeteryan destekli harika bir menü alternatifi.

Afiyet Olsun..

Hadi pişirin paylaşın...  meraktayım :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder