12 Mayıs 2014 Pazartesi

BAHAR ÇORBASI

Çorba olunca hep kış geliyor aklımıza fakat bu tarifin içindekileri kışın tüketmekten kaçındığımızdan ben adını Bahar Çorbası koydum. Hatta çorba severler için yazın ılık olarak bile tüketilebilir. 
Ben 4 kişilik 2 öğünde tüketilebilecek şeklinde yazıyorum. Siz arzu ettiğiniz miktarlarda içeriği çoğaltabilirsiniz. 

3 adet taze domates – soyularak ve çekirdekleri çıkartılarak öneriyorum.
3 adet kırmızı tatlı biber
2–3 dal kereviz sapı
1/2 soğan 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
biraz tuz ve karabiber
üzerine taze 1 avuç taze maydanoz

Yarım soğanı 1 kaşık yağda hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. Üzerine domatesler, kereviz dalları ve biberleride ekleyip hafif suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Ardından üstünü kapatacak kadar sıcak su, tuz ve karabiberini ekleyip kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişmeye bırakıyoruz. İyice eridikten sonra bir miktar sıcak su daha ekleyip el çırpıcısıyla kıvam zevkine göre çırpıyoruz. 
Servis ederken üzerine taze maydanozları serpiyoruz. 

Oldukça doyurucu, oldukça incebelli olduğunu belirtmek isterim. Hatta bu çorbayı fazla miktarda yapıp porsiyonluk kaplarda derin dondurucunuzda da saklayabilirsiniz. 

Afiyet olsun :)

Pişirin Paylaşın... 

Sevgiyle ve Mutlu Kalın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder