20 Aralık 2010 Pazartesi

Tavuk Bagetlerinin İhtişamı

Birde tavuk soslamakla uğraşamam diyenlere 10 dak. hazırlama 30 dak. pişme süreli harika bir tavuk tarifim var.
Ben yaklaşık olarak 10 ila 15 adet Tavuk Baget için marine sosunu şu şekilde veriyorum. Yıkayıp süzdüğünüz tavuk bagetlerinin içine
İki çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı soya sosu
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvı yağ, bütün bu malzemeleri ekliyoruz. Tavuklarla sos iyice renk değiştirene kadar karıştırıyoruz. Tavukların derilerinin çıkarılmamış olmasına dikkat ediyoruz. Aynı gün hem soslayıp hem pişirmek istiyorsanızda gayet güzel bir lezzet yakalıyoruz fakat vaktim var diyenler için hazırlayıp bir sonraki güne soslu olarak bekletmek ayrıca anlatamayacağım bir lezzet veriyor. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirmek yeterli oluyor. Artık kokusunu, sosunun lezzetini ben zaten anlatamam siz pişirin sonra paylaşalım...
Herkese Afiyet Olsun...

Sevgiyle, Dengede ve Mutlu Kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder