20 Aralık 2010 Pazartesi

Kereviz ve Havuçlu Kadehler

Yılbaşında evinizde ağırlayacağınız misafirleriniz için atıştırmak diyebileceğimiz birkaç seçeneğin tariflerini vermek istiyorum. Bunlardan ilki Kereviz ve Havuçlu Kadehler. Evde içki ikramı için kullandığınız minik kadehlerinizde sunabileceğiniz hafif bir lezzet.
Bir adet büyük boy kereviz ve iki adet büyük boy havucu rendeleyin. İçine bir çorba kaşığı limon suyu ve gerektiği kadar tuzu ekleyin. Limon kerevizin kararmasını önleyecektir.
Ardından bir kase yoğurdun içine iki çorba kaşığı light mayonezi karıştırın. Yoğurt ve mayonez iyice kıvamlanınca kereviz ve havuç karışımını ekleyin ve minik kadehlerinizin yarısına gelecek şekilde doldurun. üzerlerine dereotu yaprakları yada limon kabuğu dilimiyle süsleyip ikram edebilirsiniz.
Herkese Afiyet Olsun... Sevgiyle ve Dengede Kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder