4 Mart 2014 Salı

Diyet Yapanlara İpuçları Volume 2

Menülerin vazgeçilmez seçeneği köfte olayına giriyorum bugün.
Çocuklar bayılır büyükler bayılır.
Herkesin mutfağında farklı tarifler vardır. Ben yeni tarif vermek yerine bugün içine koyduğumuz ekmek, un, galete unu vs. gibi seçeneklerdense daha incebelli bir öneride bulunacağım. 
Yulaf Kepeği. Berbat bişey diyenlere sesleniyorum. Doğrudur görüntüde çok muhteşem olmayabilir fakat kıyma harcının içine katacağınız baharat çeşidi sayesinde tadını almanız mümkün değil fakat görevini çok iyi yerine getiriyor :)  Aynı zamanda köftenin içine ekmek muadili koyduğunuzda daha sağlıklı bir karbonhidrat türevi kullanmış oluyorsunuz. Doğal bir markanın Yulaf Kepeği var tüm marketlerde alabileceğiniz. 

Bir ölçü vermek gerekirse; Yarım kilo kıymaya iki çorba kaşığı yulaf kepeği yeterli oluyor. Köftenin geri kalan lezzeti marifetli ellerinizde... :))

Pişirin... Paylaşın...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder