21 Ekim 2014 Salı

İncebelli Cadı Tatlısı

Happy Hallowen... Cadılar aşkına :))












Ekim ayı tezgahlarda balkabakları boy göstermeye başladı. Özellikle A vitamini içeriği tamamen doğal olarak yetiştiriliyor olması nedeniyle aslında kış aylarında gönül rahatlığıyla hem çocuklara hemde tüm aile fertlerine pişirebileceğiniz güzel bir lezzet.
Ben bu tarifimi tatlı kategorisinden yazıyorum. İlerleyen günlerde bir çorba ve tavuk menülerine dahil edilmek üzere yeni tariflerimde gelecek. Tamamen kendi denemelerim ve damak tadıma göre vereceğim ölçüleri son derece incebelli son derece lezzetli. Sabah kahvaltınızda kahvenizin yanında yada öğleden sonra bir çay sohbetinde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir tatlı oldu.

Yaklaşık 600 gr balkabağı (iki dilim olarak aldığınızı düşünelim gramajlar değişebiliyor)
4 çorba kaşığı yulaf kepeği
4 çorba kaşığı agave şurubu
1 avuç çekilmiş kabak çeğirdeği içi
1 avuç çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Balkabakları üstünü örtecek kadar su koyarak biraz haşlanır. Daha sonra suyu süzülerek mutfak robotunda agave şurubu ilave edilerek püre haline getirilir. Daha sonra püre karışımı bir kaba alınır ve diğer tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Karışım servis yapılacak bir fırın kabına alınır üzeri biraz daha cevizle süslenebilir ve 15 dakika fırında pişirilir. Oda sıcaklığına gelince servise hazır hale gelir. Buzdolabında muhafaza edilmesini öneriyorum ertesi gün yine aynı tazelikte soğuk olarakta tükettiğinizde aynı lezzeti alabiliyorsunuz.

Hadi bakalım güzel cadılar bayramımız kutlu olsun :) Sevgiyle Kalın...

Pişirin... Paylaşın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder