20 Kasım 2016 Pazar

Zencefil ve Tarçın'dan Selamlar

Bu ufaklıkla ilgilenmeyeli epey olmuş. Bu arada hiç mi bişey pişirmedim acaba yeni diye düşünürken. Biraz konsept dışına taşasım geldi. Malum kış ve soğuklar bir anda boy gösterdi şehirde. Sabah kahvesi yanına, akşam çayı yanına içimizi ısıtacak bişeyler lazım. Hava değişimleri vücutta ısı kaybetmemek adına beynin gönderdiği kendini korumaya al ve üşüme komutuyla biraz karbonhidrat ihtiyacı yaratır metabolik olarak. Gözümüz gönlümüz açılsının yanına burnumuz da bayram etsin diyerek kışın vazgeçilmez zencefil tarçın kombinasyonunu buyur ediyorum sofralara.
Çok basit ve keyfle tüketilebilecek bir kurabiye tarifi veriyorum.

Pişirin... Paylaşın Dostlar...

Zencefille Tarçın kesin karmik bir aşk için gelmişler bu dünyaya :)
İnsan psişik olunca yemek tarifi bile bir garip dimi :)
Ama tadına bakınca bence herkes aynı şeyi düşünüyordur. Nasıl vazgeçilmez bir aşktır ki bu bir kurabiyenin içinde sıcacık fırında kızaran, ağızda dağılan va nerdeyse zevkin doruğunu yaşatan bir lezzet bırakıyor geriye. Hamuru yoğururken bile renk karamel, yazın güneşinden arta kalan yanık tenin verdiği güzelliği hatırlatıyor. Kokular birbirine karışıyor. Akşamdan pişen kurabiyenin sabah mutfakta kalan ertesi gün misliği.
Ve işte tarifi... Bakalım sizede bana yaşattıklarını yaşatacak mı?

125gr tereyağ (tereyağ kurabiyede tercihimdir fakat sıvı yağ alışkanlığı olanlar denesinler ben denemedim yine aynı lezzet yakalanabilir.)
1 yumurta sarısı
1/2 bardak şeker
1/2 bardak pekmez (şeker dengesi için az şekere pekmez takviyesi tadı inanılmaz oluyo rengide hoş oluyo karamel kıvamı)
1 paket kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tepeleme zencefil (Baharat kısmı biraz deneme yanılmadır, ağız tadına göre daha az veya fazlasını koyabilirsiniz. Ben hafif acı tadınıdı severim o yüzden zencefili tepeleme koyuyorum.)
3 ila 4 bardak arası un ( Bardak ölçüsü her evde mutfakta farklı olduğundan hamurun meşhur kulak memesi kıvamına özen gösteriyoruz. Zira her kulak memeside aynı yumuşaklıkta olmuyor :) )

Hadi iyi kışlar o vakit...

Bu kış incebelli tariflerlerde biraz sıradışı paylaşımlarla devam edeceğim.
Yeni tariflerin yanında biraz hikayeleride gelecek.

Keyfli okumalar ve lezzetli soflarınız olsun...

Pişirin... Paylaşın...

Sevgiyle Kalın...

R.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder