9 Haziran 2010 Çarşamba

İNCE BELLİ KEK

İlk okuduğumda olmaz demiştim fakat gerçektende yağsız kek yapmak mümkünmüş.
Pişirin... Paylaşın...
2 Yumartanın beyazı
1 Tüm Yumurta
200 gr. Şeker
1 Pkt. Vanilya
1 Pkt. Kabartma Tozu
Bu malzemeler iyice çırpılıcak. Özellikle yumurtanın ılık olmasına yani oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Kullanılacak yumurta nekadar ılık olursa kekimiz okadar güzel kabarır.
2 Bardak un (yaklaşık 400 gr)
1 bardak su
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 soyulmuş ve küp küp doğranmış elma ve biraz tarçın
Çırptığımız karışımın içine yukarıdaki malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.
180 derece fırında 50-60 dk. pişiriyoruz.
Herkese afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder