12 Ekim 2010 Salı

KABAK SARMASI

Sebzeli, etli değişik bir lezzet...
Bu sefer kabakları sarıyoruz...
İşte gerekli malzemelerimiz:
250 gr. kıyma
2 dolu kaşık irmik
2 diş sarmısak
tuz, karabiber isteğe göre baharat
2 adet kabak
1 kaşık zeytinyağ
sos için 2 adet domates rendesi

Kabaklar uzunlamasına ince ince dilimlenir. 1 kaşık zeytinyağında biraz pişirilir.
Kıyma içine konacak diğer malzemelerle yoğrulur ve köfteler ızgara yapılır.
Küçük köfteler kabak dilimlerine sarılır üzerine 2 adet domates rendelenir bir fırın kapına yerleştirilir. domates dilemleri ve yeşil biberle üzerleri süslenir...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder