9 Kasım 2010 Salı

FÜME SOMONLU ORMAN PASTASI

Rengarenk ve bir okadarda lezzetli bir pasta tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Özellikle misafirlerinizle paylaşabileceğiniz çok keyfli bir ikram alternatifi.
Malzemeler.
1 paket tahıllı tost ekmeği
2 paket light krem peynir
150 gr. ince doğranmış füme somon
3 adet taze soğan dalı
1/2 demet dereotu
1 demet maydanoz

Tost ekmeklerinin kenarları çıkartılır.
Servis edilecek tabağa göre 4 dilimden kare yada dikdörtgen şeklinde dizilir.
1,5 paket krem peynir,somon, taze soğan, dereotu karıştırılarak bir harç elde edilir.
Ekmek dilimlerinin üstüne harç sürülür ve tost ekmekleri taban şekline göre üst üste konur. 3 kat dizildikten sonra kalan sade krem peynir ekmeklerin üstünü ve yanlarını tamamen kapatacak şekilde kaplanır, tam bir pasta şekline getirilir. İnce kıyılmış maydanozlarda aynı şekilde bütün pastayı kaplayacak şekilde üstüne ve yanlarına serpilir. Pastanın tamamı yeşil maydanozlarla örtülmüş olmalı.
Üzerine hayal gücünüze göre yapacağınız süslemelerle güzelleştirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Sevgiyle... Dengede ve Mutlu Kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder