10 Kasım 2010 Çarşamba

KURUFASÜLYE VE BÖREĞİN AŞKI

Kulağa pek tamamlayıcı gelmese de tadına baktığınızda muhteşem bir lezzet alacaksınız. Genellikle Pilav üstü kurufasülye şeklini biraz değiştirdim.
Birkaç kez pişirdim, dostlarımın beğenisi aldı, şimdi sizlerle paylaşıyorum.
Bunun belinin inceliği nerde diye soranlar; Baklagiller özellikle kış aylarında protein açısından oldukça sık tüketilmesi gereken bir besin grubu.
Etrafına sardığımız yufkanın sizin porsiyonunuza düşen kısmı 1 dilim ekmek bile değil.
Bence mutlaka deneyin... Hergece ızgara et/tavuk/balık salata yenirmi canım...
Gelelim böreğimizin tarifine; Kurufasülyeli Böreğimiz. Yapılışı gayet basit ve kolay.
İster bir akşam menünüze ekleyin isterseniz misafirlerinize ikramda bulunun.
Bütün malzememiz; 1 bardak kurufasülye ve 1 adet yufka.

Kurufasülyeyi keyfinize göre pişirin. Bol soğanlı, baharatlı biraz et suyu, suyunu güzelce çektirin. İşte böreğimizin harcı.
1 Yufkayı açın, tam ortasına uzunlamasına harcı yerleştirin, yufkayı ikiye katlayıp gül böreği gibi sarın. Üzerine biraz su ve süt karışımı ve 1 yumurtanın sarısınıda sürdükten sonra biraz ince rendelenmiş peyniri serpin ve fırınlayın. Bu form piştikten sonra kesilince tabakta hoş birgörüntü elde ediyor. Bu benim tavsiyem, fakat siz istediğiniz formda doldurup pişirebilirsiniz.
Yanında taze mevsim salatasayla çok keyfli bir lezzet yakalayan bu böreğimi pişirin... paylaşın...
Herkese afiyet olsun.
Sevgiyle... Dengede ve Mutlu Kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder